Skip to main content

Vogeloverlast in Bulkstation

09/10/2022

U kent dat wel, onder de overkapping van uw bulk- of Silostation zitten regelmatig duiven of andere vogels alles eronder te schijten, maar de bestaande weringstechnieken kunnen niet geplaatst worden omdat er bewegende delen zijn. Wij hebben de oplossing voor u!!

Auditerende instantie geven een major op vervuiling veroorzaakt door vogels

meeuwen

Of het nu gaat om nestelmateriaal van kauwtjes, ontlasting van duiven of mussen, iedere overlast van welke vogelsoort dan ook geeft een major op uw voedselveiligheid keurmerk.
Wanneer er in uw bulkstation hinder ontstaat door vogels kan uw eindproduct besmet worden met veren, poep en nestelmateriaal van vogels. Deze uitwerpselen, veren en ander materiaal, kunnen virussen, bacterien en parasieten bevatten die vervolgens samen met uw product worden afgeleverd bij uw klant.

Dit kan een recall tot gevolg hebben of zelfs het (tijdelijk) stilleggen van uw gehele bedrijfsvoering.
Hoe u dit kunt voorkomen, kunt u lezen in dit blog!

Vogeloverlast in Bulk- of vulstation definitief bestrijden!

Het weren van vogels in een silo bulkruimte, laad – of vulstation is wel één van de grootste uitdagingen voor een vogelwering-expert. Het plaatsen van pennen veroorzaakt alleen maar verplaatsing van het probleem waardoor leuningen en trappen vaak worden bevuild en medewerkers niet meer gezond en prettig kunnen werken. Het plaatsen van pennen op trappen en trapleuningen biedt vaak geen oplossing omdat er dan niet veilig gewerkt kan worden. (veelal is er een veiligheid protocol die eist dat een medewerker minimaal 1 hand aan de leuning moet hebben bij het naar boven of naar beneden gaan van de trap)

Netten tegen vogeloverlast in silo of vulstation.

Een andere oplossing die vaak aangedragen wordt, zijn netten. Maar door de bewegende delen in de bulkruimte is dit vaak een ingewikkeld proces. Door de bewegende delen kunnen netten niet altijd aansluitend geplaatst worden waardoor duiven of andere vogels toch nog tussen de netten doorvliegen en bovenop de netten gaan nestelen met vervuiling en nog meer overlast tot gevolg.

musje

Een andere oplossing is het aanbrengen van ritsen in de nettenconstructie. Dit vergt discipline van de medewerkers om consequent eraan herinnerd te worden om de netten los te ritsen als er gewerkt wordt en de risten dicht te ritsen als er geen werkzaamheden plaatsvinden. Tijdens pauzes en andere werkonderbrekingen gaat het hier vaak fout……. Bovendien worden de risten vaak kapot getrokken door werkdruk of omdat de silomedewerkers geen ervaring hebben met risten in vogelnetten.

Met het flock off systeem zijn al uw problemen met vogels definitief verleden tijd!!

Flock off is de oplossing voor vogeloverlast in bulkstations, vulstations en siloruimtes!

In de loop der jaren zijn er diverse methoden ontwikkeld om vogels te weren.
Denk daarbij aan het plaatsen van pinnen en het monteren van netten.
Methode’s die in veel situaties werken, maar die als bijkomstigheid hebben dat het aangezicht er vaak niet beter op wordt. Tevens vergen deze methode’s regelmatig onderhoud. En dan hebben we het nog niet eens over de methode’s die nagenoeg niet werken.

Flock Off beïnvloedt direct de fysiologie van vogels.
Door het navigatiesysteem van de vogels te verstoren, bereikt Flock Off altijd het gewenste resultaat en dat maakt Flock Off uniek!

Flock Off is diervriendelijk, duurzaam en het enige wat je ervan ziet is dat er geen vogels in de buurt zijn.

Ik wil definitief van mijn vogeloverlast af!

Bent u geïnteresseerd in wat Flock Off voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of zoek een installateur bij u in de buurt.