Skip to main content

Vogeloverlast? Zo lost u het op!

06/10/2022

Bezorgen duiven, meeuwen of spreeuwen u overlast? Flock Off Benelux biedt een oplossing die werkt tegen alle vogelsoorten die of migreren of territoriaal zijn. Hoe dat werkt, leggen wij u graag uit.

Overlast duiven weren

Laten we echter eerst kijken waarom het weren van vogels in sommige gevallen noodzakelijk is. Natuurlijk is de vervuiling die vogels veroorzaken de meest in het oogspringende reden om ze te weren. Vervuiling is echter niet de enige reden.
Vogels verstoppen met hun nestmateriaal afvoer- en aanvoerwegen. Vogels verspreiden tevens bacterien, virussen parasieten. Vogelpoep zit vol met zuren die funest kunnen zijn voor (historische) gevels. De helaas regelmatig terugkerende vogelgriep veroorzaakt niet alleen het ruimen van grote aantallen pluimvee, maar leidt ook tot het afzetten van transport gebieden waar vervoer van vee verboden wordt. Dit alles opgeteld veroorzaken vogels een grote financiele schadepost.

Vogels; een gevaar voor uw gezondheid en keurmerk

Wanneer vogels zich op of rond uw voedingsmiddelen bedrijf ophouden, kan dit een behoorlijke kostenpost opleveren tijdens één van de audits voor uw keurmerk. Auditoren zijn opgeleid om te weten dat vogels grote ziekteverspreiders zijn en zullen tijdens uw jaarlijkse audit een minor of zelfs een major geven wanneer er vogeloverlast wordt waargenomen op, in of rond uw faciliteit.
Wanneer u niet met voedingsmiddelen werkt, kunnen vogels het toch behoorlijk moeilijk maken voor onderhoudsmedewerkers die installatie werkzaamheden moeten verrichten op plaatsen waar ook veel vogels zich nestelen. Naast het feit dat ze gevaar lopen om ziektes op te lopen zoals salmonella, Ornithose, E-coli etc, worden ze aangevallen door agressieve vogels die hun nesten willen beschermen. Ze lopen gevaar schade op te lopen aan hun gezondheid. Al met al genoeg redenen om, op die plaatsen wering aan te brengen tegen vogels.

Hoe kan ik vogels weren?

In de loop der jaren zijn er diverse methoden ontwikkeld om vogels te weren. Denk daarbij aan het plaatsen van pinnen en het monteren van netten. Methode’s die werken, maar die als bijkomstigheid hebben dat het aanzicht er vaak niet beter op wordt. Tevens vergen deze methode’s regelmatig onderhoud. En dan hebben we het nog niet eens over de methode’s die nagenoeg niet werken.

Duiven weren overlast zonnepanelen

Flock Off beïnvloedt direct de fysiologie van vogels.
Door het navigatiesysteem van de vogel te verstoren, bereikt Flock Off altijd het gewenste resultaat en dat maakt Flock Off uniek!

Flock Off is diervriendelijk, duurzaam en het enige wat je ervan ziet is dat er geen vogels in de buurt zijn.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in wat Flock Off voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of zoek een installateur bij u in de buurt.

Bent u zelf werkzaam in de vogelweringsbranche en wilt u Flock Off toevoegen aan uw dienstenpakket, dan horen wij graag van u. Flock Off biedt een uitgebreide training aan belangstellende bedrijven.